Dormitorul trebuie sa fie cea mai relaxanta incapere a casei. Este locul menit odihnei, dupa o zi plina de stres. Decorarea acestui spatiu este foarte importanta, indiferent de cat timp va petreceti aici.

In primul rand trebuie sa va alegeti o schema coloristica, in functie de gusturile si personalitatea dumneavoastra. Daca sunteti o persoana energica, puteti alege culori precum galben sau albastru, care se vor potrivi perfect cu stilul de viata pe care il aveti. De asemenea, este indicat sa aveti si un covor viu colorat. Chiar daca aveti o culoare preferata, nu exagerati cu aceasta, fara a folosi macar cateva nuante diferite.

Elementul central al dormitorului este patul cu saltea. Acesta nu trebuie sa fie nici prea mare, sa dea impresia de incapere mica si inghesuita, dar nici prea mic, dand un aspect ciudat si inconfortabil. Trebuie nimerita dimensiunea perfecta a patului, pentru ca totul sa fie in armonie deplina. Incearca sa ai mereu pe pat mai multe perne de marimi si culori diferite, insotite de o cuvertura cu motive florale. Puteti da o nota de eleganta incaperii prin folosirea perdelelor.

mobila dormitor

mobila dormitor

Daca dimensiunile dormitorului sunt mici, poti opta pentru noptiere si lampi reglabile, aplicate pe pereti. Acestea reprezinta o maniera ingenioasa de economisire a spatiului.

Un alt aspect important il reprezinta aerul din interiorul dormitorului. Incercati pe cat de mult posibil sa mentineti un aer proaspat, deoarece acesta poate face minuni, ajutand la imbunatatirea calitatii somnului.

Foarte important este sa nu lasati pe altii sa aleaga pentru voi. Dormitorul este locul care va ofera un refugiu si trebuie sa fie exact asa cum va imaginati, pentru a va oferi linistea si relaxarea de care aveti nevoie.

NEWSLETTER

Log-in